"M-a cuprins melancolia gândindu-mă la viitor, aşa că m-am apucat să fac dulceaţă de portocale. Este uimitor cum te înveseleşti când rupi feliile de portocale sau freci podeaua." David Herbert Lawrence
Vineri 12. Inainte de 14.
Vineri 12. Inainte de 14.

Vineri 12. Inainte de 14.

De câţiva ani, a înnebunit poporul. Sărbătoreşte tot ce prinde, tot ce nu cunoaşte decât cu numele dar a auzit el (poporul = norodul – bun cuvânt, păcat că nu se mai utilizeaza în limbajul zilnic) că aşa se face pe tărâmul  “tuturor posibilităţilor” (posibilităţi ce variază de la “a avea bani cu găleata = să-i cumperi şi cainelui casă cu pietre ‘svarovschi’ că ce, nu e şi el om?!”  până la “spăl vase, dau cu mopul, întorc clătite, dar “hey man… şi Bill Gates a început de jos, nu?” ). Hei, bine aţi venit în ROMÂNIA. Sper ca nu greşesc eu. Altă ţară, alte tradiţii, alte obiceiuri, alte sărbători.

Nu ştie nimeni nici cine a fost ăsta de-l sărbătorim în 14 cu frenezie  (să nu vă prind ca daţi acum google search) şi nici de ce naiba nu i se zice Cupidon’s Day 😉 Dar comerţul cu inimioare infloreste (pffff… ca ghioceii primavara, in gradina bunicii). Din alea de pluş. Cu I love you. Do you love me too? 🙂

Nu intru adânc în subiect. Prea mulţi şi-au exprimat deja părerea personală la Tv, în presa scrisă, pe blog-uri etc. Şi se satură şi lumea să tot citească acelaşi lucru an de an. Poate dacă nu vorbim despre asta şi ne facem că nu există, dispare 🙂  (mai rău de cei pe care-i cheamă Valentin şi săracii s-au trezit că tre’ să-şi sărbătorească ziua de nume… să-nnebuneşti, nu alta!)

Vineri 12. Şi atat. Cei mai ‘norocoşi’  (chestia cu norocul aici e relativă, depinde de multe) dintre noi, mâine ne vom trezi la prânz. Rectific: se vor trezi la prânz. Ceasul meu interior iar o s-o ia razna şi o să dea cu mine jos din pat la 9.00. Cel târziu. Dar promit solemn, că până nu vă treziţi toţi la 12.00, o să încerc să nu fac nimic. Decât cafeaua 😀 Cred că o să reuşesc.

Week-end plăcut!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.