"M-a cuprins melancolia gândindu-mă la viitor, aşa că m-am apucat să fac dulceaţă de portocale. Este uimitor cum te înveseleşti când rupi feliile de portocale sau freci podeaua." David Herbert Lawrence
Sezonul căprioarelor
Sezonul căprioarelor

Sezonul căprioarelor

Pentru cei care ați deschis televizoarele mai târziu: s-a anunțat în primetime că datorită avalanșei de turiști grătariști în pădurile patriei, bietele căprioare s-au văzut nevoite să fugă din casele lor, unde mirosul de carne de animal nu prevestea nimic bun. Și oricum auziseră ele că, pentru audiență, la Master Chef s-a cerut să fie sacrificate în direct pentru un platou cum Jamie Oliver nici n-ar îndrăzni să viseze.

Așa că era momentul. Căprioarele au venit cu mic cu mare la oraș. În straie transparente de vară aflate în contrast puternic cu botul, au luat cu asalt puținele terase pregătite pentru sezon. A fost un weekend prolific pentru cerbii locali, dacă e să ne luăm după tabloide. Zice Regia Nationala a Pădurilor că sezonul împerecherilor abia acum începe, așa că le sugerez să aibă o vorbă și cu Consiliul Local, să dea naiba autorizație la terasele alea din centru ca să nu se mai înghesuie căprioara la cerb în poală, din lipsă de scaune. Că nu-i frumos la ora la care au acces și copiii pe stradă.

În rest, numai de bine.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.