"M-a cuprins melancolia gândindu-mă la viitor, aşa că m-am apucat să fac dulceaţă de portocale. Este uimitor cum te înveseleşti când rupi feliile de portocale sau freci podeaua." David Herbert Lawrence
Împachetând iarna, pe final de sezon
Împachetând iarna, pe final de sezon

Împachetând iarna, pe final de sezon

Din zilele îngheţate ale unui început de februarie, promiţător de alb:

* joi noapte a venit iarna, că prea ne-a înjurat Sudul că la noi e cald şi frumos.

* duminică, după ce am rupt o mătură  şi inundat vreo 2 perechi de cizme, am întâlnit şi vecini care nu ţi-ar da o lopată să ieşi din zăpadă. (sau poate ţi-ar da. după cap. n-am întrebat)

* a doua zi, nişte spiriduşi de treabă mi-au cumpărat una. (e o lume de basm afară, deci am dreptul să apelez şi la cai înaripaţi dacă vreau)

* tot a doua zi, restul populaţiei masculine nu înţelegea de ce aş avea nevoie de astfel de obiecte contondente, când s-au inventat telefoanele. Iar eu nu înţelegeam de ce femeile trebuie să fie mereu alea blege şi neajutorate, dacă nu e cazul. E o lopată, nu o mitralieră cal. 14,5mm.

* a treia zi, apelând totuşi la un taxi care patinează mai cu talent decât aş face-o eu, am auzit de la dispecerat primul “O seara bună” din istoria mea de +8 ani in TSR. De obicei ţi se trânteşte telefonul. Nici ‘La revedere’, nici.

* a patra zi, adică azi, a ieşit soarele şi s-a topit gheaţa din faţă de la hipermarket. Să dăm cu Visa, zic, căci n-am fost suficient de prevăzătoare să-mi fac şi eu provizii de război şi calamităţi, ca restul lumii.

* pe AccuWeather, se anunţă ultimele zile de ger. Deja simt colţul ghicelului cum vrea să iasă.

* pentru cine încă mai vrea zăpadă… turismul are foame de voi. Semenic, Rânca, Sinaia, Predeal, Braşov…unde vă e mai aproape!

2 Comments

  1. alina gheata

    Salutare
    Si vecinii nostrii si-au curatat masinile…au dat zapada unul in fata celuilalt:)) asa, ca sa nu cumva sa poti pleca de acasa fara sa te inarmezi ,ca la razboi, cu o tona de unelte. Asa ca parcarea arata minunat ..multe masini cu cate o movila de zapada in fatza:))))

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.