"M-a cuprins melancolia gândindu-mă la viitor, aşa că m-am apucat să fac dulceaţă de portocale. Este uimitor cum te înveseleşti când rupi feliile de portocale sau freci podeaua." David Herbert Lawrence
Ziua a 8-a
Ziua a 8-a

Ziua a 8-a

…opreşte puţin lumea în loc pentru tine, femeie. Să-şi amintească toţi din jurul tău că trăieşti, nu doar exişti. Şi că, în felul tău, ajuţi Pământul să se învârtă în bucata ta de Univers, atât de bine conturată în culori pastelate.

De când deschizi ochii, fă-i să râdă. Pe ei, pe tine, pe toţi cei pe care-i vei întâlni maine. Explică-le tuturor cât eşti de fericită că eşti femeie.

…Că poţi să plangi şi să râzi în 2 secunde consecutive. Şi să fii sinceră de fiecare dată.

…Că poţi să-ţi depăşeşti supărările cu o rochie nouă. Şi să fii diafană, indiferent cât de mare a fost eşecul.

…Că poţi să-ţi pictezi unghiile, fiecare câte o culoare. Şi lumea din jurul tău se va transforma într-un curcubeu, ca-n zilele ploioase de vară.

…Că atunci când ţi se termină cuvintele, ai la dispoziţie toate gesturile naturale din lume. De la atingeri fine, la gene fluturând discret de sub rimelul aplicat de dimineaţă, cu mult înainte ca el să se trezească.

…Că pentru tine s-au scris cele mai frumoase poezii din istorie. Şi încă mai curg râuri de cuvinte.

…Că pe tocuri, lumea pare mai frumoasa, mai accesibilă, iar tu mai puternică. Şi nici măcar nu-i vorba de înălţimi.

Desenează-le un soare stralucitor pe un cer albastru şi demonstrează-le că poate fi cel adevărat, în fiecare dimineaţă, dacă mâinile tale magice trag draperiile. E ca atunci când eram copii si mama ne lua durerea cu mâna. Pentru că eşti în toate un fel de mamă, în fiecare zi, chiar dacă încă n-ai dat naştere.

La mulţi ani 🙂

 

4 Comments

  1. Ralu

    Iti multumesc, Ancule! Pt ca m-am bucurat, citindu-te! Esti zugravita in culori pastelate si la fel ilustrezi si diversele intamplari, ganduri, trairi ce te incearca!
    Fii zambitoare azi si frumoasa, ca de obicei, si sunt convinsa ca ziua iti va fi la fel 😉

  2. Alina

    La multi ani si tie, Anca! Mi-ar fi placate sa citesc asta de ieri, ca sa fiu pregatita pentru azi. Oricum, mi-so smuls I lacrima de mandrie so iti multumesc pentru asta. 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.