"M-a cuprins melancolia gândindu-mă la viitor, aşa că m-am apucat să fac dulceaţă de portocale. Este uimitor cum te înveseleşti când rupi feliile de portocale sau freci podeaua." David Herbert Lawrence
Praf de hipnoză pentru suflete sărace
Praf de hipnoză pentru suflete sărace

Praf de hipnoză pentru suflete sărace

S-o oprească cineva pe Dana Grecu din înverşunarea-i stalinistă, că-mi fuge televizorul de pe mobilă!La naiba, că nici nu s-au culcat copiii la ora asta!

Antenele fac praf mult. Nori de cenuşă! Grămezi de rumeguş! Ţipă şi dau din mâini mai ceva ca răposatu’ la căderea regimului. E o ură molipsitoare acolo în studio. Ştiţi filmele alea de groază în care unu’ se uită liniştit la TV şi o voce de acolo îi spune să se ducă în dormitor s-o omoare pe soră-sa şi ăsta hipnotizatu’ nici nu-şi dă seama ce i se întâmplă iar a doua zi nu-şi mai aminteşte nimic da’ soră-sa nu mai apare în film? Măi…şi eu le ştiu.

Dar ce-mi stric eu “condeiul” acum cu prostii… am şi schimbat canalul că cică mă monitorizează ăştia cu satelitu’ şi mă bagă în oala cu audienţă. Gata. Pa, Dana! Şi calmează-te, te rog eu, face rău la tensiune!

Mi-amintesc acum de Tucă şi de show-urile lui nocturne. De pe vremea când talk-show-urile aveau un sens (pentru mine) şi respectau terminologia. Adică aveau un moderator, invitaţi din ambele tabere şi subiect de dezbatere. Şi ştiţi ce făcea moderatorul? Exact. Modera. Era mişto tipul dacă stau bine să mă gândesc… Puteam să-mi formez şi eu o părere fără să dea el din mâini. Că nu se lucra cu hipnoza pe vremea aia în televiziune (acum mi se induce aşa o stare de-mi vine să iau cuţitul de pe masă şi să măcelăresc merele din fructieră). Da…cam asta a fost. N-a plecat departe dar a rămas discret. Şi a plusat pe parte culturală. Interviurile realizate de el pentru Jurnalul sunt excepţionale.

Şi gata cu datul cu părerea de nespecialistă.
Căutam doar motiv să nu fac curat azi. 😀

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.