"M-a cuprins melancolia gândindu-mă la viitor, aşa că m-am apucat să fac dulceaţă de portocale. Este uimitor cum te înveseleşti când rupi feliile de portocale sau freci podeaua." David Herbert Lawrence
Negări afirmative
Negări afirmative

Negări afirmative

El (Robert De Niro): Ești foarte frumoasă. 
Ea (Meryl Streep): Sunt foarte măritată. ( Falling in Love, 1984)

Se întreba o doamnă, adineaori: adulter sau iubire?  Ea încă se mai luptă cu adevărul din viața ei și cu inelul de pe deget, împotrivindu-se doar pentru a fi prinsă cu amândouă mâinile, pentru ca apoi, nimic să nu mai conteze. Dar împotrivirea asta o face să-și mai ierte singură din greșeli. Detalii.

 

Ea (o oarecare îndrăgostită): Ești minunat.
El (un oarecare bărbat dorit): Sunt foarte însurat.

Nu se întreba nimeni nimic, toată lumea râdea. Nici Robert de Niro dacă ar fi spus-o, n-ar fi fost credibil, pentru că el  nu s-a împotrivit niciodată prin cuvinte de mare angajament față de nimeni, fiind prea ocupat să o prindă pe ea, atunci când va încerca să-i scape printre degete folosindu-se de inele și statute. Deși el era foarte însurat. Detalii.

 

Până la urmă, nu suntem atât de diferiți. Ne desparte o stare de negare și ne leagă un instinct primar, bazat pe chimie, în toată splendoarea formulelor ei ne-nțelese. Am spus mereu ca Mendeleev a uitat să adauge un element în tabloul acela aproape perfect.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.