"M-a cuprins melancolia gândindu-mă la viitor, aşa că m-am apucat să fac dulceaţă de portocale. Este uimitor cum te înveseleşti când rupi feliile de portocale sau freci podeaua." David Herbert Lawrence
Merry Shopping!
Merry Shopping!

Merry Shopping!

Am reuşit până şi aşa, “călcată de tren” cum m-am trezit azi-dimineaţă, să bat magazinele o după-amiază întreagă. Este domne’ ceva magic cu shopping-ul ăsta… şi nici măcar nu-mi căutam mie ceva, deci ar fi putut să fie mai greu, mai cu picioare târâte şi riduri de expresie. Dar cu ochii după culori şi mâinile fremătând pe materiale, n-ai cum să mai fii atent şi la ceas. Nici nu te interesează atâta timp cât mall-ul este incă deschis şi tu n-ai bifat totul pe lista de Crăciun. O să încerc să nu mai zic, de azi înainte, că toţi nebunii se înghesuie la cumpărături în perioada asta, căci nebună sunt şi eu atunci. Dar e o necesitate. Nu-mi face plăcere deloc. Dar deloc, am spus…Cu toate astea, fericirea tâmpă de pe faţa mea când ies cu mâinile pline de plase…asta trebuie imortalizată şi pusă pe Facebook … 😀 poate data viitoare!

Din motive lesne de înţeles, majoritatea magazinelor sunt pentru femei şi chiar exclusive, unele dintre ele. Dar printre rafturi şi umeraşe, mai găseşti sprijinit în propriu-i plictis câte un soţ/amant/tată distrus de picioare. Pentru că el nu înţelege fenomenul, lipsa de implicare i se lasă încet încet în tălpi, care devin din ce în ce mai grele. Evident, se simte stingherit printre atâtea dame şi ce să facă omul… scoate telefonul şi începe să sune aiurea la un moment dat, nu? Intimidat sau nu de femeile stăpâne pe magazin, discuţiile sunt jenant de forţate şi pe o tonalitate crescută, cât să fie sigur că tu, doamna cu trei rochii în mână (pe care el le vede aproape la fel…nu ştie de ce dracu’ nu te hotărăşti mai repede), ai priceput ce vrea el să zică. Adică, nevastă-sa oricum îl priveşte ca şi cum i-ar da una după cap că o face de râs… aşa că de ce să nu braveze până la capăt! Doar nu l-o plesni în public. Mai ales că avem dubii, în povestea noastră, la cine este cash-ul. Ar fi “loser-loser” situation, deci ne potolim, madame! Şi uite aşa a înghiţit madame în sec şi a mai luat două fuste de pe raft. De ciudă.

Sunt aproape gata cu lista de Crăciun. Am avut grijă să mă bifez întâi pe mine, c-aşa-i frumos şi stimulează procesul mai departe 🙂 Mai rămâne partea cu dorinţa. La aia încă trebuie să mă mai gândesc şi s-o aleg frumos, dar mai ales corect.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.