"M-a cuprins melancolia gândindu-mă la viitor, aşa că m-am apucat să fac dulceaţă de portocale. Este uimitor cum te înveseleşti când rupi feliile de portocale sau freci podeaua." David Herbert Lawrence
Lucruri simple.
Lucruri simple.

Lucruri simple.

Poate că avem multe defecte în ochii noştri, pentru că aşa e firea umană…preferă să se autocritice din teama de a nu fi criticată, umilită, descoperită. Şi poate că viaţa noastră nu e aşa cum ne-o imaginam acum 10 ani când aruncam o privire întrebătoare dar plină de speranţă către viitor (sincer, parcă mi-ar fi şi teamă dacă totul ar fi perfect…cred că e mai greu să păstrezi decât să obţii. doar cred. nu ştiu). Şi da, câteodată nu pare aşa absurdă ideea lui Smiley de a “pleca pe Marte”, pentru că se întâmplă ca totul să meargă prost. Se întâmplă să te simţi nedreptăţit, frustrat, dezamăgit şi ai vrea să fugi cât te ţin picioarele şi plămânii… dar nu tot timpul se poate. Altfel… ce maraton ar fi în lumea asta!Trebuie să înfrunţi, să gândeşti, să cauţi soluţii, să-ţi gestionezi nervii, impulsurile, priorităţile, dorinţele, tot. Nu ţipa la cei dragi. Nu-ţi închide telefoanele. Şterge-ţi umbra de pe faţă şi lasă lumina celor care te iubesc să te mângâie. Atunci când te doare pe tine, îi doare şi pe ei… şi poate nu există fraze magice pe care să le rostească pentru ca ţie să-ţi fie mai bine şi nu sunt ei deţinătorii soluţiilor la problemele tale, dar… sunt acolo şi vor fi şi mâine. Şi poimâine. Şi ciocolata aia caldă pe care ţi-o prepară ca să-ţi mai îndulcească seara… ia-o în seamă. Dacă n-ar fi, atunci i-ai simţi lipsa.

Nu trăiţi cu impresia că vi se cuvine cuvântul cald, sărutul sau mâna întinsă. S-ar putea să nu le meritaţi, dar le primiţi, oricât de jos vi s-ar părea că v-a împins viaţa în ziua aceea, oricât de nervos aţi trânti uşa de la intrare.

Sunt LUCRURILE SIMPLE cele care contează cu adevărat la sfârşit de zi…

3 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.