"M-a cuprins melancolia gândindu-mă la viitor, aşa că m-am apucat să fac dulceaţă de portocale. Este uimitor cum te înveseleşti când rupi feliile de portocale sau freci podeaua." David Herbert Lawrence
Întâmplări lipsite de autonomie
Întâmplări lipsite de autonomie

Întâmplări lipsite de autonomie

…pentru că, involuntar, le creezi tu mediul propice pentru ca ele să aibă loc. Lucrând la episoadele din viața noastră, la întâmplările din viețile de lângă noi, luăm decizii, acționăm în consecință, spunem cuvinte, lăsăm timpul să treacă. Ne urcăm în tren, răspundem la telefon, alegem să fugim de ploaie. Spunem da, ne întoarcem din drum sau schimbăm traseul din mers. Uneori cu logică, alteori fără sens.

Fiecare acțiune aduce cu ea o serie de evenimente cărora ai putea ușor să le spui destin. Dar mi-e teamă că dacă ajungem să credem toți în el, ne vom ierta prea ușor și nu vom înțelege nimic din tot ce ar trebui să însemne zilele și nopțile din ce în ce mai scurte. Mă gândesc că, poate, cel mai bine ar fi să acceptăm că am primit puteri nemărginite asupra vieților noastre, doar că n-au venit cu instrucțiuni de utilizare. Așa că uneori greșim noi . Alteori greșesc alții. Și încet încet ne construim unii pe alții.

3 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.