"M-a cuprins melancolia gândindu-mă la viitor, aşa că m-am apucat să fac dulceaţă de portocale. Este uimitor cum te înveseleşti când rupi feliile de portocale sau freci podeaua." David Herbert Lawrence
Indigo de import
Indigo de import

Indigo de import

Aș încuraja mai mult atelierele de creație vestimentară să croiască pentru publicul larg, haine de zi cu zi. Să nu mă duc la un atelier doar pentru rochițe sofisticate sau ținute extravagante . Să ne putem alege ținutele pentru fiecare zi a săptămânii, așa cum ni le imaginăm îmbrăcate, de la primele orele ale dimineții și până seara târziu, când ajungem acasă, obosite. Și noi și ele. Căci, la o privire mai atentă, hainele par a ne împrumuta stările de spirit. Și ele pot părea șifonate şi lipsite de strălucire după o zi de ședințe și telefoane idioate prin natura întrebărilor de la celălalt capăt al firului.

Privind pe stradă ieri, în cea mai frumoasă zi de primăvară pe care ne-o puteam dori, B. zice că i-a fost ușor să recunoască proveniența rochițelor sau a balerinilor sau… Zice că mergeau brand-urile pe alee, în pas legănat de martie. Și noi în urma lor, probabil, căci nu ne-am angajat încă stilistă, nici creatoare personală. Dar ne-ar plăcea să dăm tonul printre oamenii obişnuiţi (care nu apar în reviste decât pe sume fabuloase…. 😀 )

Aș vrea să fim ‘made in Romania’, la prețuri decente. Să aibă toate geniile frumoase din lumea design-ului românesc munți de comenzi, pe măsura ideilor lor. Şi să fim o surpriză plăcută pentru ochii care ne privesc zi de zi, nu neapărat prin unicitate cât prin creaţia talentelor care văd în oameni forme şi culori… şi prin amprenta personală a celui care defilează pe podiumuri invizibile în fiecare moment al existenţei sale. Să fim un mix bine cambrat şi colorat în nuanţe potrivite, împletind aspectul de modă cu cel al individualităţii.

Am fi splendide. Şi ei ar fi superbi. Dacă am putea alege hainele, înainte ca ele să ne aleagă pe noi.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.