"M-a cuprins melancolia gândindu-mă la viitor, aşa că m-am apucat să fac dulceaţă de portocale. Este uimitor cum te înveseleşti când rupi feliile de portocale sau freci podeaua." David Herbert Lawrence
O grădină mare de tot…
O grădină mare de tot…

O grădină mare de tot…

Acum douăzeci de ani (‘ai de capu’ meu ce bătrână sunt) mi-aduc aminte cum ne construiam case imaginare în toți pomii fructiferi din curte, cu multe încăperi luminoase și scări interioare cum nici la MTV Cribs nu v-a fost dat să vedeți. Și ne simțeam la înălțime, lăsând la o parte dimensiuni concrete, măsurate între noi și pământ. Mai bogate ca atunci, nu cred c-am fost niciodată. Și nici impozit pe fericire nu plăteam și nici tata DNA-ului nu avea ce să ne facă.

Nicio cafea, oricât de magică și alintată de arome, n-a avut vreodată efectul unei dimineți cu soare, cu tălpile goale, pe pământul măturat cu grijă încă de la ora când noi ne întorceam pe partea cealaltă, pentru a mai visa puțin la vacanță. Un cocoș nebun de fericire, două găini îndrăgostite gălăgios de același mascul și alergate frenetic de o a treia, geloasă din fire… sunt genul de evenimente cu care te trezești la tine în curte, fără să le vezi la știri. Iubesc și acum păsările astea fără somn, care dădeau ora exactă de undeva din spatele casei, încercând să trezească și ultimele adormite din familie, cu telenovelele lor rurale.  Dacă nu le-aș iubi, probabil că azi, două decenii mai târziu, le-aș pune mărgele asortate cu penajul și le-aș lua cu mine la mall, să vadă și ele că penele sunt  un must-have de ceva sezoane încoace. Și da, cu puțin efort mediatic, ar putea apărea chiar tag-uite pe Facebook, evident la rubrica bine îmbrăcate. Pentru cine nu știe despre ce vorbesc…mai lăsați-l naiba pe Freud și puneți mâna pe o revistă colorată. În curând, Comunitatea Găinilor din România va distruge mitul copilăriei tuturor celor care au crescut la curte și le-au hrănit cu iarbă, când, de fapt, tot ce își doreau ele era o nenorocită shaworma cu de toate, luată de la Foodcourt, după o îndelungată sedință de shopping. Credeți că vreun filozof a luat în calcul o asemena evoluție a speciei lor și un mers retrograd al speciei noastre? S-ar fi sinucis de tristețe.

O femeie absolut plictisită de viața ei  și-a dus nobila înaripată la un restaurant din centrul capitalei, promițându-ne desigur ca aceasta o va  acompania de acum înainte la toate sindrofiile, în caz că o va mai invita cineva vreodată. Și voi îmi spuneți mie că divorțul divului de divă e subiect senzațional.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.