"M-a cuprins melancolia gândindu-mă la viitor, aşa că m-am apucat să fac dulceaţă de portocale. Este uimitor cum te înveseleşti când rupi feliile de portocale sau freci podeaua." David Herbert Lawrence
Feminin, gen.
Feminin, gen.

Feminin, gen.

Ar purta fuste în culori, și-ar arunca 10 brățări pe mână, ar sări repede pe tocurile ei  (in)confortabile și ar păși încet și elegant pe trepte, spre o nouă zi. Și ar face asta în fiecare zi, fără să se plictisească sau să obosească sub greutatea unei ținute care nu-i permite să se grăbească, așa cum face de obicei. O ține calmă, o forțează să se înalțe, să privească drept în față și să articuleze foarte bine cuvintele în mintea ei, înainte de a le rosti. Vorbele alea pline de ruj roșu sau coral au avut darul de a-i calma pe mulți înainte de a-i scoate din minți și invers.

Cel mai mare rău pe care și l-a putut face a fost să se piardă în mulțimea din jurul ei, mai mult din respect pentru ceilalți decât pentru ea.

Într-o lume  normală (așa cum își descrie și traduce ea normalitatea), feminitatea ei n-ar stânjeni pe nimeni. Și tot ce a pierdut până acum dintr-o falsă dorință de apartenență  la un univers în care toată lumea trebuia s-o iubească, va recâștiga de acum înainte, cu fiecare  apariție încărcată de propria-i personalitate, cumpusă din figuri geometrice, culori pastel și grija pentru detalii.

Fii exact ceea ce cauți la cei din jur. Dacă nu vor, oricum n-o să te placă niciodată. Dar vei știi sigur că cei care se apropie  , te vor iubi exact pentru ceea ce ești.

sursa: favim.com
sursa: favim.com

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.