"M-a cuprins melancolia gândindu-mă la viitor, aşa că m-am apucat să fac dulceaţă de portocale. Este uimitor cum te înveseleşti când rupi feliile de portocale sau freci podeaua." David Herbert Lawrence
Din jurnalul zilelor trecute şi viitoare
Din jurnalul zilelor trecute şi viitoare

Din jurnalul zilelor trecute şi viitoare

* Mi-era dor de obraji roşii şi vin fiert, de sentimentul ăla plăcut pe care-l ai când vii de afară şi căldura casei te topeşte…şi parc-aştepţi să auzi lemnele pocnind în sobă, dintr-un moment în altul. Şi-am adormit liniştită, peste amintirile unor ani “mai mult decât perfecţi”. A nins de ne-a acoperit.

* Ieşind a doua zi din casă pentru a înfrunta din nou normalitatea unui Decembrie alb şi rece, mi-am amintit de ce nu m-am dus să votez un primar nici anul ăsta. Pentru că la mine nu merge aia cu “cel mai bun dintre cei răi” şi alte jumătăţi de măsură. Şi-mi doream să întâlnesc în staţia de autobuz, tramvai şi ce pisicii mei de mijloace de transport mai există în oraşul ăsta, o mare de oameni care au crezut că un primar boem o să se transforme peste noapte într-un legiuitor. Să le zic: Haideţi, că azi se circulă gratis!Cuuum??!! N-a trecut niciun mijloc de transport în ultima oră!?!? Bingo.

* Intrând din nou în starea Zen, am învăţat că dacă nu ai răbdare să asculţi până la capăt, degeaba ai mai fost atent până în momentul ăla. Uneori, sfârşitul unei fraze îţi poate demonta toate ideile, până la ultima piesă şi te poate face să-ţi pară rău că ai tras concluzii ca fraierul. Dacă vedeţi undeva răbdare la sac, daţi un telefon. Eu mi-o pierd şi tot alerg după ea prin zăpadă. Şi alunec mai mereu 🙂

* De când m-am întors de la Praga, mă simt într-o cursă contracronometru. Şi-mi place de mor că n-am timp decât să mă scurg spre pat, mult după miezul nopţii, în fiecare noapte. Sentimentul de zi plină şi reuşitele zilei respective fac să merite tot efortul, până la ultimul fulg ce mi se topeşte pe obraz, încăpăţânându-se să-mi strice machiajul.

* Mi-am amintit azi de perioada când îi scriam lui Moş Crăciun şi-i făceam liste întregi de dorinţe foarte bine detaliate, să-nţeleagă al bătrân şi să nu mă-ncurce cu alţi copii. O aşezam frumos în brad, închideam uşa şi mureaaaam de frică atunci când o deschideam iar, să văd dacă a trecut să ia scrisoarea. Aşa nişte sentimente…că m-am decis eu azi, între două cafele şi un cappucino, să-i scriu şi anu’ asta, să văd dacă îşi mai aminteşte de mine. Aşa, de dragul iernilor magice petrecute acasă 🙂

*Şi pentru că e primul an în care mă implic, dar sper să fac din asta un obicei:

Joi, 13 decembrie, începând cu orele 21:00, Clubul Pantheon ne găzduiește pentru o seară specială, în compania unor artiști talentați care vor cânta pentru noi și pentru ei, micuții pentru care luptăm să le fie mai bine. Evenimentul are ca scop strângerea de fonduri, pentru a le asigura copiilor de la Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din Lugoj, strictul necesar pentru perioada următoare dar și un Crăciun ca-n basme, aşa cum merită orice copil.

Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Copii din Lugoj are ca scop îngrijirea, educarea şi reabilitarea unor copii cu polihandicap, lipsiţi temporar sau definitiv de îngrijire părintească. Adrian POCOLA ne-a deschis ochii asupra problemelor financiare pe care le are aceasta instituţie dupa ce a ajutat, in repetate rânduri , alături de prietenii săi şi de oameni cu suflet, ca aceşti copii sa beneficieze de minimul necesar care le lipseşte: lenjerii de pat, săpunuri, șampoane, pastă de dinți si multe altele. Pentru noi putin, pentru ei mult.

Invitaţi: ALIN CRISTIAN , IRINA FLOREA , JANICE , CALIN LUPU

67092_3938413148523_222820077_n

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.