"M-a cuprins melancolia gândindu-mă la viitor, aşa că m-am apucat să fac dulceaţă de portocale. Este uimitor cum te înveseleşti când rupi feliile de portocale sau freci podeaua." David Herbert Lawrence
Inteligența e sexy
Inteligența e sexy

Inteligența e sexy

…Și te îmbracă prin posesie și utilizare, cu aceeași rapiditate cu care o dezbracă pe ea, victimă întâmplătoare a minții tale concentrate pe autodepășirea limitelor de care alții s-au lovit cu putere. Ce se bucură ea, mititica, fragilă și depresivă după vreo 5 alegeri proaste consecutive, că te-a făcut mă-ta așa deștept! Ești așa într-un fel… că nu știe cum să le explice nici măcar prietenelor ei ( “fată 1” și “fată 2”), cât să nu sară preamăritatele cu vorbele alea de duh (necurat) prevestitoare de mici apocalipse sentimentale:
“Toți sunt la fel”.

“Ba nu sunt nici măcar 2 la fel“, te răstești tu, “că nu i-aţi încercat voi pe toţi, sper!”. Aproape că le bănuiești de invidie, iar ele aproape că-ți doresc să se transforme și al tău într-unul ca al lor, cât mai repede. Să nu cumva să realizeze că s-au grăbit cu schimbatul statutului pe Feisbuc și nu numai, înainte de vremea sau omul potrivit, doar pentru că lor li s-a spus că nu-i nicio diferenţă.

……………………………………………………………………………………………………………….
Pentru că au ştiut să ia de la fiecare şi din orice tot ce au avut nevoie ca să crească frumos şi cu rost, există oameni siguri pe ei pentru că ştiu exact ce îşi doresc şi ce pot face, iar dacă au dubii, pot să fie siguri pe tine, fără să ezite. Te pot face să-i vrei în fiecare zi în viaţa ta, de dimineaţa până seara şi între timp, doar pentru a-i asculta cum cresc cu fiecare respiraţie şi fiecare vis ce trece prin mâinile lor. Ambiţia e printre multele aspecte pe care suntem predispuşi să le pierdem pe parcursul anilor iar regăsirea ei prin alţii, te transformă în cel ce uitasei că poţi fi.

Ca o zi de vineri dupa 3 zile de marți și 9 ceasuri rele…. vine un astfel de om de nicăieri, nu-ţi prezintă niciun interes, l-ai da afară pe uşă din prima clipă, te enervează îngrozitor pentru că ţi se pare incredibil de arogant cu răspunsurile lui exacte şi întrebările lui directe pentru care ai nevoie de timp de gândire… şi când în sfârşit a plecat, rămâne camera goală. Şi parcă ai vrea să fi zis altfel tot ce-ai zis şi parcă ai vrea să mai tragi o dublă, să stai mai dreaptă, să fii mai fermă, să zâmbeşti altfel sau să-l faci să-ţi zâmbească el. Să-l domini o clipă, pentru te lăsa apoi dominată douăzeci .

Odată stimulată intelectual, eşti pe jumătate sedusă. Adu-ţi aminte de asta, data viitoare când cauţi să-i dai răspunsul potrivit cu rujul.

sursa: www.favim.com

One comment

  1. Pingback: Annca's Blog » Blog Archive Dacă nu se poate, atunci vreau și eu - Annca's Blog

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.