"M-a cuprins melancolia gândindu-mă la viitor, aşa că m-am apucat să fac dulceaţă de portocale. Este uimitor cum te înveseleşti când rupi feliile de portocale sau freci podeaua." David Herbert Lawrence
1 Mai liniștit ca mine
1 Mai liniștit ca mine

1 Mai liniștit ca mine

Stăteam la semafor de câteva secunde bune când mi-am dat seama că nu trecea nimic, din nicio direcție.

La noi, la Severin, ne-au învățat bunicile să așteptăm cuminți culoarea verde a semaforului, înainte de a ne arunca să trecem strada. Să zicem că erau mai precaute ele. Sau poate considerau că 10 secunde câștigate erau mult mai puțin importante decât educația și viața copilului pe care-l țineau de mână.
De când m-am mutat aici, mă aștept în orice moment să fiu martora unei știri demne de jurnalul din prime time. Și cum să-i spui lu’ fie-ta la 3 ani: “Hai mai repede, că ne calcă mașinile”, când tu treci pe roșu? Că-mi vine să le dau una după cap, de fiecare dată când le văd așa tembele. Fac slalom cu ăia mici printre mașini, de zici că-i sfârșitu’ lumii și vor să mai prindă deschis la Mega Image, pentru câteva conserve. Tot educație se numește, dar proastă rău
.

Ieri, însă, am văzut cel mai frumos București. Acela liniștit, însorit și neaglomerat. Părea să aibă mai multă răbdare cu mine, decât am avut eu vreodată cu el. Ciudat sentiment, având în vedere că tocmai nebunia lui m-a făcut să mă îndrăgostesc de la început. A plecat lumea, a rămas doar esența orasului. Iar esența miroase a magnolii inflorite, în curți boierești. Acolo unde termopanul a pătruns din necesitate, dar autenticitatea s-a încăpățânat să rămână.

A fost prima dimineața în care am putut să gândesc, în timp ce mergeam pe jos spre birou, alegând cele mai întortocheate străduțe. Sună exagerat, dar nu cred că mi-am auzit niciodată gândurile atât de tare, la o oră atât de matinală.

Cred că așa-i și cu oamenii din viața noastră. Atunci când credeai că știi pentru ce-i iubești, te surprinzi îndrăgostindu-te și mai mult de tot ceea ce n-ai știut că-ți pot oferi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.